Wednesday, January 6, 2010

0243, selepas secawan kopi putih Ipoh

Agak pelik bila mendengar suara yang dahulunya menyanyi hanya untuk aku di anjung rumah kini di radio. 

Aku terlihat semula pertemuan dulu. Dan tersenyum.

Aku menyesal kita tidak lagi wujud?

Aku rindu juga suara lunak yang bisa buat aku lena.

Aku rindu juga masa yang banyak kau pernah ada untuk aku.

     Tapi suara kau sudah berubah arahnya.
     Tapi rindu kau hilang dalam angin sahaja.
     Dan aku tidak pakai jiwa pun menulis tentang kau.

Kau tahu, bila kita board kapal terbang atau keretapi, kita mungkin akan berbual dengan orang sebelah?

Aku rasa, kau dah jadi orang yang duduk sebelah seat aku dalam kapal terbang ke Malaysia.

Atau aku kah orang yang duduk sebelah kau dalam perjalanan kau ke stardom?

12 comments:

  1. :D
    buat apa naik flight.
    terbang bersama jom!
    ahaha

    re: teringat cmmnt kau untuk iklan cinta sunsilk part2. ;P

    ReplyDelete
  2. *amek helmet*
    Jom. Nak pergi mana pagi ni? XD

    - penat aku carik apa yang aku komen. kenapa? kau nak tuka shampoo ke dude? haha!

    ReplyDelete
  3. pergi makan angin.
    istanbul jom!
    tgh winter nie.
    :D ahaha

    la, search la kat google.
    - kejar sampai dapat sunsilk-
    :P
    dah jumpa belum

    ReplyDelete
  4. oh dah jumpa dah. kenapa? mahu kawan dengan clairol pula? XD

    istanbul.... kalau ada duit yang banyak, saya sangatlah mahu.. haha

    ReplyDelete
  5. many things we can't keep aite.

    ReplyDelete
  6. Reverie
    Yeah. but then, it's what we gain from these that counts.

    ReplyDelete
  7. kretif imaginasimu..
    mgkin pengalamanmu sendiri..
    aku suka..
    :)

    LUNA:alwys menantikan karya2 kamu..

    bila aku view blog kamu:

    ah!xde yang baru..hampa..
    yeah!post yg baru..terus menghayati..walaupn aku masih buta sastera..
    ;)

    ReplyDelete
  8. Thanks. :)

    Tak terkata aku jadinya..

    ReplyDelete
  9. haha! tidak. saya lebih minat kopi davidoff yang saya buat sendiri.

    haha. Ya, saya sedikit narcissistic.

    ReplyDelete
  10. semart ah..nak beguru ngan cik luna bleyh?

    err cik ke?

    ReplyDelete
  11. Sekut Tawar
    Rasanya, tak layak untuk jadi guru sesiapa. haha!
    Mungkin kita boleh sama-sama improve.

    ReplyDelete

Who are you?